Fyllda kakvåfflor


Söt våffla som kan serveras som efterätt eller till kaffet.

3 ägg
1 1/4 1 1/4 dl strösocker
2 1/2 2 1/2 dl vetemjöl
1/2 1/2 tsk bakpulver
2 2 tsk vaniljsocker
150 150 g margarin, smält

Fyllning:
2 2 dl vispgrädde
2 2 ägg
1 1 citron, saft och rivet skal
5 5 gelatinblad
florsocker till garnering

1. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.

2. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Rör äggulor och socker vitt. Tillsätt citron och gelatin. Vänd ned grädde och sist äggvitor. Ställ i kylen.

3. Vispa ägg och socker vitt till våfflorna. Blanda de torra ingredienserna och rör ned. Rör ned margarinet.

4. Grädda våfflor, låt dem svalna på galler. Bred citronfromage som mellanlägg. Sikta florsocker över och låt kallna i kylen.

källa: TV4.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar