Lingonvåfflor med stekt äpple/champion-röra




50 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
4 dl lingon, färska eller frysta, el lingonsylt
svartpeppar

Röra
1 pkt bacon
300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller
2 st äpplen, syrliga, urkänrnade
2 st schalottenlökar
smör och rapsolja att steka i
salt och svartpeppar
persilja

Testa och gör egen röra. Du kan byta ut bacon mot rökt skinka


1. Blanda ner lingonen i smeten.

2 Gör under tiden svamp- och äppelröran. Strimla baconen och stek dem knapriga i stekpanna.

3 Skär svampen i mindre bitar. Skär äpplena i centimeterstora tärningar. Hacka löken fint.

4 Fräs löken och svampen i smör och rapsolja, och tillsätt efter någon minut äppeltärningarna. Smaka av med salt och peppar och låt svalna något.

5 Blanda med baconbitarna och smaka av hela röran med salt och svartpeppar samt grovt hackad persilja.

6 Vänd ner lingon samt salt och peppar i våffelsmeten. Grädda våfflorna och låt svalna något på galler. Servera våfflorna kalla eller varma med svamp- och äppelröran.

källa: Allt om mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar