Bra vickningsmat. Äggröran går bra att göra dagen innan och förvaras i kylskåp.
50 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1 msk rödlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
Topping:
6 st ägg
3 msk grädde
1 tsk salt
lite peppar
1 msk gräslök, finhackad
matjessill, 1 burk
1 dl gräddfil/gräslök
1. Blanda ner rödlök och gräslök i smeten. Grädda våfflor.
2. Vispa äggen. Tillsätt grädde, gräslök och salt.
3. Smält smöret i en kastrull. Häll äggsmeten i kastrullen på svag värme. Rör hela tiden tills äggen stannat. Peppra en aning. Tag av kastrullen och låt äggröran svalna.
källa: Allt om mat
4. Fördela äggröran på våfflorna och toppa med matjessill, gräddfil och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar