Rödlöksvåffla med sill och äggröra


Bra vickningsmat. Äggröran går bra att göra dagen innan och förvaras i kylskåp.

50 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1 msk rödlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad

Topping:
6 st ägg
3 msk grädde
1 tsk salt
lite peppar
1 msk gräslök, finhackad
matjessill, 1 burk
1 dl gräddfil/gräslök

1. Blanda ner rödlök och gräslök i smeten. Grädda våfflor.

2. Vispa äggen. Tillsätt grädde, gräslök och salt.

3. Smält smöret i en kastrull. Häll äggsmeten i kastrullen på svag värme. Rör hela tiden tills äggen stannat. Peppra en aning. Tag av kastrullen och låt äggröran svalna.

källa: Allt om mat

4. Fördela äggröran på våfflorna och toppa med matjessill, gräddfil och gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar