Rotfruktsvåfflor med rom


Dessa matiga våfflor smakar suveränt med rom, gräddfil och hackad rödlök.

cirka 400 g rotfrukter, t ex rotselleri, kålrot och/eller morot
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
4 1/2 dl mjölk
1/2 dl öl
3 ägg
1 dl vetemjöl
salt
nymald svartpeppar
italiensk salladskrydda
riven muskot

Topping:
1 rödlök
smör till gräddning
2 dl gräddfil eller crème fraiche
1 burk svart rom
1 burk röd rom

1. Skala rotfrukter och vitlöksklyftor
2. Skär rotfrukterna i mindre bitar.
3. Låt koka sakta tillsammans med vitlöken i grädde och mjölk tills bitarna mjuknat.
4. Låt rinna av, men spara gräddmjölken.
5. Kör grönsakerna till mos med mixer eller mosa med gaffel.
6. Blanda moset med 1 1/2 dl av gräddmjölken, öl, två ägg och en extra gula, samt mjöl.
7. Tillsätt kryddor och smaka av.
8. Låt smeten stå och svälla i en timme.
9. Hacka rödlök fint.
10. Hetta upp ett våffeljärn och smörj med lite smör.
11. Grädda våfflorna gyllenbruna.

Severingsförslag: Severa med gräddfil, svart och röd rom och finhackad rödlök.

källa: HD.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar