
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
2. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.

Ska man göra riktiga belgiska våfflor behöver man ett belgiskt våffeljärn - där våfflorna blir stora, tjocka och rektangulära
det här receptet funkar inte, ta mjölken och ägg gulan direkt i mjölblandningen istället, och rör om. Blanda sedan ner smöret i smeten, annars klumpar det sig.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaFunkade jättebra! Både vi och barnbarnen tyckte det var supergott.
SvaraRaderaSuper bra recept :)
SvaraRadera