Pariservåfflor


(10 våfflor)

Dessa våfflor görs inte i ett våffeljärn utan kavlas ut med kruskavel och gräddas i ugn.

2,5 dl vetemjöl
100 gr margarin
1 msk vatten

Fyllning
100 gr margarin
1,5 dl florsocker
1 äggula
½ msk vaniljsocker

1. Blanda mjöl, matfett och vatten i en matberedare.
3. Lägg degen i skål med lock i ett kylskåpet och degen vila i ett par timmar
4. Kavla ut degen till en knappt 0,5 cm tjock platta.
5. Ta med mått ut 40 st runda kakor, ca 6 cm i diameter.
6. Sätt på ugnen på 225 grader
7. Strö ett tunt lager strösocker på bakbordet. Kavla ut de runda kakorna med kruskavel till ovala plattor. Vänd dem ofta under kavlingen.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen eller i drygt 8 minuter eller tills de fått gyllengul färg och känns spröda.m Lått våfflorna kallna på galler.
9. Rör till en fyllning genom att blanda matfett och florsocker till en porös kräm.
10. Tillsätt äggulorna ett i taget
11. Smaksätt krämen med vaniljsocker
12. Lägg ihop våfflorna 2 och 2 med fyllning mellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar