Ryska våfflor på bovetemjöl


(12 laggar)

2 ägg
5 dl mjölk
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl vetemjöl
2 dl bovetemjöl
1 tsk salt
50 g smör

1. Dela äggen i gulor och vitor. Ställ vitorna kallt så länge.
2. Värm mjölken till ca 37 grader.
3. Smula sönder jästen i en skål. Tillsätt lite av den ljumma mjölken. Rör ut jästen.
4. Vispa ut mjöl och salt i resten av mjölken.
5. Tillsätt jästblandningen och äggulorna och
vispa till en jämn smet.
6.Täck över med tallrik eller plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur ca 1 timme.
7. Smält smöret och låt det svalna.
8. Vispa vitorna till hårt skum.
9. Blanda ner smöret och sedan vitorna i smeten alldeles före gräddningen.


Serveringsförslag: Förrättsvåfflor eller som drinktilltugg med exempelvis löjrom, hackad lök och crème fraiche som pålägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar