
Receptet ger ca 8 st dubbla våfflor.
3 ägg
4 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 citron, det gula av skalet rivet
4 dl mjölk
1 dl vichyvatten
120 g smör, smält
Till servering:
½ dl florsocker
1. Separera äggula och vita i varsin skål.
2. Blanda samtliga torra ingredienser.
3. Vispa ner ¾ av mjölken, smör och äggulor. Rör till en jämn smet.
4. Tillsätt resterande mjölk och vatten.
5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Grädda i hett våffeljärn, penslat med smör.
Pudra med florsocker innan servering.

Våfflan är gjort i ett belgiskt våffeljärn som gör fyrkantiga tjocka våfflor
källa: SVT (Niklas mat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar