Belgiska våfflor


5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 st äggulor
4.5 dl mjölk
120 g smält smör
2 st äggvitor

1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
2. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.


Ska man göra riktiga belgiska våfflor behöver man ett belgiskt våffeljärn - där våfflorna blir stora, tjocka och rektangulära

4 kommentarer:

  1. det här receptet funkar inte, ta mjölken och ägg gulan direkt i mjölblandningen istället, och rör om. Blanda sedan ner smöret i smeten, annars klumpar det sig.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Funkade jättebra! Både vi och barnbarnen tyckte det var supergott.

    SvaraRadera